miercuri, 20 octombrie 2010

first*

Ieri, după o lungă vacanţă... am început şi noi şcoala cum s-ar zice! O după amiază ploioasă şi urâtă, dar totuşi a funcţionat chestia cu autosugestia - "O să fie o zi mişto în care o să cunosc nişte oameni faini, pe care de mult îi aşteptam, dealtfel!" Parţial s-a adeverit!

După ce am încurcat ieşirile de la metrou, am ajuns într-un loc, uşor asemănător cu corpul E din Uaic (cine ştie cunoaşte), însă cu un pas înainte deoarece avea un anumit sistem de climatizare" şi mai rezista şi următoarelor două cutremure....zic! Hmmm, toate bune şi frumoase până aici! Important e că am încăput tot anul, adică în jur de 80 de oameni şi ne-am făcut cât de cât confortabili cu sala. Primul seminar a fost de Geopolitică. Relaţii internaţionale şi instituţii europene, adică un fel de RISE de la noi. Proful...un om dragut, glumeţ care ne-a povestit că omul există de acum vreo 40-45.000 de ani şi cum îşi forma homo sapiens sapiens un trib, respectiv cum se divizau ulterior triburile şi cum s-a dezvoltat această frumoasă şi indispensabilă societate. Asta ca o introducere în geopolitică şi ca o chestie care să anticipeze scena politică actuală.

Booon! Al doilea curs, mult mai interesant, cel puţin pentru mine - Publicitate şi reclamă, mi-a readus tare aproape unele amintiri legate de cursurile de Publicitate din Uaic... Cu logistica necesară, un prof tare de treabă, mai apropiat de noi ca vârstă, a reuşit să ne ţină cu ochii aţintiţi spre PPT mai mult de 1h şi 30 de minute! O fi obiectul de vină sau...? Dupa ce ne-a prezentat 4 biblii de peste 600 de pagini, care ar fi "manualele noastre de bază", am început să facem aşa o mică recapitulare ca să vedem cam pe unde ne situăm cu advertisingul ăsta, atât de în trend astăzi! Celor care făcuserăm CSRP ne erau familiare informaţiile, însă penntru unii chiar erau nişte noutăţi, dar nu aici vroiam să ajung, ci la faptul că dacă îţi place ceva, îl ţii minte toată viaţa! Şi mi s-a confirmat asta încă odată!


Per total prima impresie e bună şi sper să rămână aşa în continuare...Ahh...şi printre unele am reţinut şi ceva mai colorat, să zicem..,dar nu spui de la cine:P "Sexul gratis e cel mai dulce! :)))" , asta aşa ca icebreaker pe final!


Seară frumoasă şi la cât mai multe mastere (în Bucureşti)! Cius