marți, 13 octombrie 2009

inceput de saptamana

Astazi a fost una dintre cele mai lungi zile din ultimul timp. De ce? Pt ca s`au intamplat o gramada de chestii. In primul rand m`am trezit cu 1 ora mai tarziu decat imi propusesem (ceea ce din start nu`i ok); a trebuit sa`mi termin un referat pt un seminar(mm, dragut Zaltman, numai ca la un moment dat m`a cam pierdut la chestia aia cu constientizarea constientizarii). Initial trebuia sa fie o intalnire chez moi, dar din motive plauzibile, s`a contramanat si s`a facut chestia mai mult prin telefon. Ce Dumnezeu, sa fie utila si tehnologia asta la ceva.. Toate bune si frumoase pan` aici...


Partea care.mi place mie, incepe atunci cand am iesit din scara si am pornit spre facultate, cu total alte ganduri, decat cele ce le`am avut pana am ajuns la destinatie. Ma indreptam spre statie, atenta fiind sa n`am vreo scama pe pantaloni sau sa nu calc in cine stie ce minuni, pt ca drept in fata blocului meu s`a spart nu stiu ce teava si pe langa faptul ca e o mireasma ascutita de toamna, e plin tot de glod din ala in care parca te scufunzi daca ai norocul si te prinde grabit (mai ales fara sa vezi). Mi s`a parut pt o clipa ca se scutura ceva din copaci, da de unde...incepea sa picure. Pt o secunda am gandit :d(mai fac si asa ceva din cand in cand:P ), si m`am intors dupa umbrela. Singurul motiv pentru care am facut`o era ca, daca ma uda pe par, riscam sa fie si mai ciufulit, si nu de alta, da trebuia sa prezint astazi niste chestii la scoala, si oricat ar zice unii ca "nu conteaza cum arati, ci conteaza ce ai in cap"...sa fim seriosi.. "imaginea conteaza."



Bucuroasa si invincibila merg spre statie. De`odata vad ca ploaia se indeseste si incepe o furtuna din aia torentiala... Potop in toata regula!:| (cred ca e un semn de la Sfanta` :)) ). Cu fiecare statie ce trecea, imi faceam griji, gandindu`ma ca mai am ceva de mers pana la facultate. Optimista totusi cobor si exact atunci incepe si mai tare.Absolut minunat... In 5 minute pe care le`am facut din statie de la Fidelio si pana sub pasaj in Piatia Unirii, m`am facut leoarca, innotam in pantofi de`a binelea. Si ca o luminita la capatul tunelului, vad intrarea la pasaj printre oameni grabiti, care cu umbrele, care cu pungi in cap, care cu mape, care cu glugi sau altele sa se fereasca de ploaie. Nu mare mi`a fost mirarea cand am vazut o gramada de cetateni adapostiti de potop sub pasaj, intr`un fel eram toti comici:))) si uzi. Dau cateva telefoane sa vad daca nu s`a pierdut vreo careva pe drum, ca deh...aveam de prezentat acelasi capitol (spiritul de echipa:P ). Aparent lumea era bine...doar eu am facut ochii mari cat cepele si m`am blocat cand am vazut ca de pe scari coborau siroaie de apa in adevaratul sens al cuvantului. Daca era numai dintr`o parte ar fi fost ok, dar erau din 3 parti :-s. Stateam si ma uitam cum se apropia apa de mica portiune de uscat care probabil mai era in Iasi pe la ora 15:30. Lumea s`a panicat in 2 timpi si 3 miscari. De ce? Pt ca canalizarea lu peste prajit era infundata frate si apa nu se ducea unde trebuie, ci inunda magazinele de la care mai odinioara ne cumaparam insigne sau mai stiu eu ce cani personalizate. Iasul are o canalizare extraordinara... B R A V O !!! :-j O tante cu gura mai ascutita a sunat la Primarie probabil( asta in timp ce cu o matura dadea apa intr`o parte ca sa nu`i inunde magazinasul) si se certa la telefon cu un nene foarte calm probabil, care nu cred ca a vazut in viata lui ce era acolo... O alta i`a sarut in ajutor cu niste carpe si niste prosoape ca sa bareze intrarea apei si mai tare in magazin...macar atat spirit de solidaritate. Bineinteles ca de pe margine se auzeau nenumarate comentarii si se trezeau toti sa spuna cate ceva, vreun sfat sau mai stiu eu ce idee... da nimeni nu ajuta, toti stateau ca la spectacol! As fi fost curioasa sa vad daca ar fi venit cineva, vreo autoritate sa vada ce se intampla, dar am prins un moment in care a incetinit ploaia si mi`am facut curaj sa urc scarile alea de pe care curgeau siroaie de apa( aveam demult apa in pantofi, ce puteam sa mai patesc? ).



La scoala s`a petrecut tot conform planului(macar atat sa ramana pe ziua de azi neschimbat). Cred ca asta a fost totusi partea ok a zilei:))). Chiar daca am stat cu boarfele ude pe mine, am reusit sa duc sa capat ce mi`am propus. Cand am iesit am mers si am mancat un pic si ne`am intors in statie. De la Mamma Mia, pana la Moldova cred ca m`am izbit de 4 persoane. Si nu ca nu le`am vazut eu, si pt ca mai sunt destepti care merg cu umbrela in fata si nu`si dau seama ca nu o sa mai vada pe unde pasesc...Eram 2 si 2. 2 s`au dus pe jos pana in P Rosu(Iustin si Ines) si 2 mai lenesi 9eu cu Marius), au ramas ca sa beneficieze de minunatul Mijloc de Transport in Comun din Iasi. Ca seara sa se termine cu brio, va imaginati probabil ca am asteptat 1 ora in statie ca sa incapem intr`un autobuz...Se impingea lumea (si aici tin neaparat sa mentionez dracaraia asta care bantuie orasul in lung si in lat zilele astea + pers mai in varsta aka mosnegaraia) de parca le`ar fi dat vreo comoara sau ceva. Nervi maximi si putina...extrem de putina rabdare la bord. Aaa, si era sa uit , a fost si un accident, un C4 si cu o kia s`au busit frumusel. Se cerea si asa ceva ca sa fie tacamul complet... Am ajuns acasa leoarca, si infrigurata. In prima secuna am deschis usa, intr`a doua m`am descaltal si intr`a patra eram deja sub un dus fierbinte...ca numai puteam! Sper ca ceaiul cu lamaie si menta+ aspirina sa`si faca efectul si sa nu racesc!


Cam asa a fost inceputul asta de saptamana! Sa va mearga bine!