duminică, 24 mai 2009

De ce ne casatorim atunci cand ne casatorim?

De ce ne casatorim atunci cand ne casatorim? Te-ai intrebat vreodata? Nu ne casatorim pentru ca suntem de-o vesnicie impreuna sau pentru ca vrem sa ne facem credit pentru casa. Nu ne casatorim nici pentru cei 200 de euro sau alte facilitati. Nici pentru bani, siguranta sau pentru ca am ajuns la 30 de ani si vrem un copil. Poate ca ai ramas prinsa intre atatea planuri de nunta, restaurante, invitatii, cocarde si oferte de meniu. Ia-ti un moment, fa un pas inapoi si rezerva-ti cinci minute pentru tine. Intreaba-te cu glas tare: "De ce ma casatoresc?", iar apoi inchide ochii si spune-mi ce vezi. Dar mai intai o sa-ti spun eu. Il vad pe iubitul meu, imbracat frumos, la costum, elegant, serios. Imi zambeste putin si imi intinde mana. Pasesc spre el, cu emotie.
Sunt pe cale sa fac poate cel mai important lucru din viata mea. Cel putin pana acum. As vrea sa spun ceva, sa spun ce simt, dar ma las purtata de emotie. Apoi ajung langa el, ne luam de mana, desi lui nu-i place asta, si ne facem promisiunile pentru viata pe care o vom avea impreuna. Am emotii, cuvintele nu ies cum trebuie, vocea imi tremura. Si el pateste la fel.

Simt iubirea in respiratia lui, in privirea lui, in cuvintele pe care mi le spune. Apoi ma saruta, atat de frumos incat imi aduc aminte de primul nostru sarut, care a fost de fapt primul meu sarut. Cu ochii inchisi, in timpul acestui sarut de cateva secunde, vad momente din relatia noastra, cum ne plimbam amandoi seara, cum radea de mine cand pateam cate ceva, cum ma lua in brate si ma strangea tare. Apoi sarutul se termina. Pasim amandoi afara din biserica si intram intr-o curte cu iarba verde si o casa frumoasa. Suntem amandoi dimineata in pat, ne tinem in brate. Eu sunt insarcinata.

Timpul trece, dar noi suntem in aceeasi casa, cu trei copii frumosi pe langa noi. Cel mai mic baietel seamana leit cu el. Ii luam in brate si iesim la o plimbare, ne bucuram de ei. Apoi se face seara, iar noi suntem in casa singuri. Avem ceva fire albe de par in cap si riduri serioase. Cu toate astea, eu il vad la fel de frumos ca atunci cand ne-am casatorit – la costum, elegant cu un zambet ce-mi incalzeste sufletul.

Linistea este intrerupta de o galagie facuta de mai multi copii mici, sunt nepotii nostri care au venit in vizita. N-au rabdare sa stea cu noi, sa le povestim despre noi, despre parintii lor… ei doar se joaca in continuu. Apoi se face seara si pleaca. Ramanem singuri. Ne bagam in pat si ne tinem in brate. Suntem bolnavi, dar nu simtim durerea. Adormim intr-un final si atunci, in noapte, ne plimbam spre nicaieri.

Nu ne este frica, ne avem unul pe altul. Ii simt iubirea la fel de puternica. Nu trebuie sa ne-o spunem, niciodata n-a fost nevoie. Iubirea se simte sau nu. Este noapte, cum spuneam, si noi ne tinem de mana, chiar daca lui nu-i place. Apoi iesim din biserica si familia si prietenii arunca cu flori si orez peste noi. Ne-am casatorit si visam la o viata frumoasa impreuna. Vor fi si necazuri, este adevarat, dar d-aia facem acest pas, ca sa fim impreuna, sa ne fie mai usor, sa fim unul alaturi de celalalt. Eu asta vad atunci cand inchid ochii. Acum spune-mi, tu ce vezi?

Trying things to see if they work.

Stand si verificand niste mailuri, mai exat pe al 359-lea si ascultand din greseala in winamp "summer wine"...mi-am dat seama ca suna bine:P Asta e off topic;)

Mi`a placut intotdeauna sa fiu inconjurata de oameni care sunt in continua miscare, oameni care vor mai mult decat o simpla viata monotona. Cu siguranta ca toti aveti colegi, care altceva inafara de scoala, respectiv facultate...(ca na, am mai crescut si noi) nu stiu altceva. Poate messenger si jocuri pe pc toata ziua, alternativa de "loisirs".. OMG, plictisitor. Nu faceti asa ceva acasa!
Intodeauna, cand am avut ocazia am incurajat spre mai bine, un sut in fund e un pas in fata! Normal ca la inceput suntem toti tematori, fugim de asumarea responsabilitatilor dar apoi cand avem curajul sa facem un pas si ne uitam in urma...suntem mandri! Dar pana acolo e cale lunga...Am dat un imbolt cand am vazut ca materialul este lucrabil si am acordat o doza de incredere pt ca am simtit ca "se poate!"...cum ar zice unii! ( Go, gO Animalu:P, stie el de ce).

In studentie e momentul sa incerci orice iti trece prin cap...dar cu cap:P! Chiar daca e senzatia aia ca tot ce zboara se mananca, trebuie avut grija de toate. Daca faci si toate cate un pic e perfect. Evident ca sunt si exceptii, cum ar fi "iesitul la bere" care se face cam de 3 ori pe saptamana..in comparatie cu "mersul la biblioteca", cam odata pe luna:))). Ehh, statisticile nu`si au rostul:P Daca tot veni vb de statistici, cred ca 8 pers din 10( care au facut studii superioare) spun ca anuu din facultate sunt cei mai frumosi. Oare au dreptate? Eu una zic ca da! Si e probata chestia!:d

xOxO Gg

Chiar daca doar cei apropiati stiu, toti avem cate un serial preferat(Gg, Lost, Grey`s, Cashmere, Tudors, Se and the city sau whatever). Si evident ca preferam sa ne uitam la un episod din filmul nostru preferat decat sa citim pt examen:P. Vii acasa, faci un dush, mananci si te gandesti ca e aiurea sa te pui din prima la invatat, in sesiune, pt examenul pe care il ai marti. Si ai vrea sa te uiti la un film...nici prea mare, nici prea mic, din care sa intelegi ceva, la care sa razi sau sa nu adormi. Deschizi odc-ul si daca e trecut de marti, poti copia Gossip Girl, e aparut episodul urmator:d. Ai grija sa fie si cu subtitrare! Mda...asta s`a intamplat pana acum..Am savurat si ep 25 din sezonul 2. Si cum era si de asteptat, Blair a primit mult asteptatul raspuns din partea lui Chuck:x...era si cazul (consumatorii de Gg stiu despre ce vorbesc:P). Tare dragut filmul, pt simpatizantii de "aventuri din timpul liceului". Asteptam si sezonul al 3-lea:D
Si ca sa fiu mai explicita, enjoy it:

-B: Why aren't you in Europe?
-C: I was in Paris. But only to get your favourite macaroons(niste prajituri f scumpe) from Pierre Herm...
-B: And Germany?
-C: To pik up your favourite falke stockings(ciorapi, pt nestiutori:P)... You know how i adore them...
-B: What are you doing here then?
-C: You were right...I was a coward running away again...But everywhere i went you caught up with me...so i had to come back!
-B: I want to believe you...but i can't. You've hurt me too many times.
-C: You can believe me this time!
-B: That`s it?
-C: ...I love you too...!
-B: But can you say it twice? No serious, say it twice!
-C: I love You!...I love you..there`s three. Four: I LOVE YOU!

XoXo Gossip Girl!
ttp://www.youtube.com/watch?v=rDuwEhCNyn8&NR=1