joi, 19 noiembrie 2009

tam-tam

sau...cum facem un nod la cravata?:D (habar nu am de ce i-am zis tam-tam:P )

Sigur, macar 1(una) data in viata fiecare dintre noi(fetele) am fost puse/rugate sa facem un nod la cravata(tatalui, iubitului, fratelui,cumnatului, vecinului....fostului , daca vreti:))) etc). Si...surpriza, nu ati stiut, asa-i?:P Nu-i nimic, toate se invata in timp, ce-i drept...cu cat mai devreme, cu atat mai bine :d

Unul dintre lucrurile de bază pentru orice bărbat, pe lângă călcatul cămăsii trebuie să stie este cum să facă nod la cravată. E unul dintre alcele lucruri pe care pur si simplu trebuie să stii să le faci. Cravatele încep să fie purtate din ce în ce mai des. Tinutele casual se adoptă din ce în ce mai mult. Sigur exista printre voi specimene care îsi păstrează nodul la cravată chiar si când nu o poartă pentru că nu stiu să-l facă... total dezamagitor:P

Cel mai popular nod este Four in Hand. Motivul? Este cel mai usor nod de făcut. În plus, se poate face foarte usor atâla la cravatele formale cât si la cele casual. Instructiunile sunt simple; iată-le:



Un nod similar cu Four in Hand este Half Windsor. Ca mod de executie este foarte asemănător. Este, de asemenea un nod asimetric.




Să trecem acum la unul dintre nodurile considerate clasice: nodul Windsor. Este un nod dublu, simetric ce se potriveste cel mai bine la cămăsile cu gulerul deschis, deoarece nodul format este destul de lat. Dezavantajul este acela că face zona gâtului să pară mai scurtă. Să vedem cum se face un astfel de nod.




Cam atat pentru astazi la tutorialul de lifestyle :D!