joi, 30 decembrie 2010

Total

Fiecare început are şi un sfârşit! Şi la fiecare sfârşit tragem cu toţii linie şi facem socoteala! Totalul de realizări şi eşecuri, totalul de împliniri şi dezamăgiri, totalul de dorinţe împlinite sau neîmplinite, totalul de momente şi trăiri de pe parcursul întregului an! De unele ne amintim cu plăcere, pe altele nici măcar nu vrem să le punem la socoteală (din orgoliu sau din încăpaţânare), unele ne-au schimbat total traiectoria, altele ne-au adus cu picioarele pe pământ! Unele momente rămân memorabile şi atât...pentru că vorbele sunt de prisos! Unele sentimente au apărut şi au dispărut ca şi cum n-ar fi, altele s-au încăpăţânat să rămână!

O dorinţă împlinită a schimbat într-o clipă datele problemei şi rezultatul a fost câteodată cu virgula..sau cu...Rest! Pe partea cealaltă de pagină a fost o altă dorinţă, neîmplinită...care a adus la pachet un 3 în 1 în care nereuşita nu a însemnat că sunt mai prejos, ci că nu sunt perfectă; nu a însemnat că mi-am irosit timpul, ci că ar fi un motiv în plus să încep ceva nou; nu a însemnat că ar fi trebuit să renunţ, ci că ar fi trebuit să mă străduiesc mai mult...

Zic poate că e mai bine să priveşti din 100% doar procentul acela care acoperă lucrurile bune, şi nu pentru că e mai important, ci pentru că te face să avansezi cu un pas! După ce aduni sentimentele şi împarţi trăirile, după ce scazi persoanele şi înmulţeşti dorinţele...tragi linie şi rămâi cu rezultatul, care îţi este scris negru pe alb şi înseamnă experienţa ta din 8760 de ore, din care ai dreptul să înveţi cât eşti capabil! Şi în final nu ai făcut decât un calcul simplu şi nu aştepţi decât un an nou, un 2011 în care să ai parte numai de reuşite! Îţi spui hotărât care îţi sunt obiectivele şi încerci să ţi le atingi prin orice mijloc, îţi propui o listă nouă de dorinţe şi nu aştepţi decât să le vezi devenite realitate! Un 2011 perfect!